דיני משפחה ועניינים אישיים
- גירושין/הסכמי ממון ותביעות לאיזון משאבים, משמורת ומזונות
משרדינו צבר ניסיון רב בייצוג נשים וגברים כאחד בהליכי גירושין.
ככלל, וכמי שיודעים להקשיב ללקוחות שלנו, ובך היחס האישי שאנו נותנים להם, אני תמיד מחפשים את המקום לפיו אולי יהא ניתן לגשר או לפתור את הבעיה אף באמצעות התערבות אנשי מקצוע. הדבר כמובן יהיה בהתאם לנסיבות וכאשר אנו עדים למצב בו הדברים לא מאפשרים זאת אזי דרכי הפעולה יהיו בהתאם.
משרדינו ייצג וממשיך לייצג בתיקים של גירושין, כאשר הידע החשבונאי שיש לנו לרבות ידע בקריאת דוחות כספיים של חברות וחוות דעת כלכליות וחשבונאיות של מומחים המתחייבות בתיקים גדולים בהם למי מבני הזוג יש עסק או אחזקות כאלה ואחרות, מקדמת את האינטריס של הלקוחות שלנו ומונעת שני דברים, מחד בריחת נכסים כלפי הצד המבקש שיתוף בנכסי בן הזוג ומצד שני שיתוף יתר בנכסים שאינם ברי שיתוף.
עניין דיני המשפחה בהקשר הנ"ל מהווה אתגר להביא את המצב של בן הזוג החלש למקום בו הוא יהיה שווה.
בתי הדין הדתיים מטפלים באופן ייחודי בענייני גירושין, כאשר יש סמכות מקבילה לדון בשאר העניינים לעיל עם בתי המשפט האזרחיים.
מושגים רבים יכולים להשפיע על המצב הסופי אליו יגיעו בני הזוג, דוגמא: הברחת נכסים, מועד הקרע, ידוע בציבור, היפרדות חלקית וכו'. לאמור, לדעת להשתמש בסעיפי החוק הרלוונטיים יכולה רק להטיב עם בן הזוג החלש.
משרדינו ייצג בתיקי גירושין על כל ההליכים הנמנים לעיל, והביא תוצאות מדהימות לדוגמא: בעל שאיננו משלם דמי מזונות בכלל, בהסדר ייחודי שהגענו אליו עם הצד שכנגד ואושר על ידי בית המשפט, קבלת צו גט כנסייתי תוך מספר חודשים מועטים, מניעת איזון לנכסים שאינם ברי איזון.
לסיכום, ידע משולב של החוק, הפסיקה ושילוב הראייה החשבונאית מסייעת בידי משרדינו כדי למקסם את הפוטנציאל של הזכויות של הלקוח שלנו או לחילופין למזער את החשיפה שלו בהתאם לצד בו הוא עומד.
- עיזבונות, ירושות צוואות, קיום צוואה והתנגדויות
עולם דיני המשפחה חולש על מספר חוקים, לרבות חוק הירושה. החוק קבוע איך ניתן לחלק את הירושה בהעדר קיומה של צוואה, או לחילופין דרכי עשייתה של צוואה, אימותה, הפקדתה והשימוש בה לעת הצורך.
הדבר מתבטא בחלוקת עזבון הוגנת בין יורשים, דבר שהרבה פעמים מגיע לפתחם של בתי המשפט כדי לדון באם הצוואה הינה כדין ועומדת בתוקף בעינה, או שיש לבטל את הצוואה מחמת פגמים כאלה ואחרים, אם במצבו של המצווה ו/אם בתוכן הצוואה או מכל סיבה שהחוק והפסיקה מאפשרים ביטול צוואה לפיו, ובעצם, חלוקה על פי דין ליורשים.
לאחרונה הגשנו בשם לקוחות של המשרד שלנו התנגדות לצו לקיום צוואה
בהליך תע (חי') 60464-01-14 עיזבון המנוח ח' א' ש' ז"ל נ' א' א' ש בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה. ההתנגדות הייתה בעיקרה בנויה על מצבו הרפואי של המנוח/המצווה.
התנהלו הליכים ארוכים, לרבות חקירות והוכחות, ולבסוף בית המשפט קבל את ההתנגדות שלנו ופסק כלהלן:
"ומן הכלל אל ענייננו: כאמור נוכח מסקנת חוות דעת המומחית לפיה המנוח לא היה צלול בדעתו לערוך צוואה, ואף למעלה מכך, לאור מסקנתה הנחרצת של המומחית בדבר העדר מסוגלותו של המנוח להשמיע את הדברים אשר לכאורה שמעו העדים מפיו, כל אלו בצירוף הפגמים הצורניים שמתקיימים בנסיבות הצוואה דנן, נוטעים ספק גדול באשר לאמיתות הצוואה, כאשר בית המשפט לבחון הנסיבות בזהירות הנדרשת.
הדרישה הנוספת כאמור, הינה דרישות גמירות הדעת אליה התייחסתי בראשית הדיון המשפטי. בבואו של בית המשפט להכריע בקיום צוואה המונחת בפניו יש לבחון גמירות הדעת הנדרשת בכל צוואה. בחינת גמירות הדעת מקבלת משנה חשיבות בצוואה שבעל פה, שעה שרצונו של המנוח נשמע מפיהם של שני עדי הצוואה. יש לבחון איפוא האם דבריו של המנוח הינם ביטוי מוחלט לגמירות דעתו לצוות. לאור מסקנת חוות דעת המומחית כי המנוח לא היה כשיר לצוות, זאת בשים לב לספק הגדול לאור עדויות המבקשים והעדים עצמם אודות יוזמת המנוח לערוך צוואה, כאשר על פי המומחית במצבו יכול היה המנוח רק להשיב על שאלות. מכאן כי קיים ספק האם ניתן לראות בדברי המנוח, ככל שיכל לדבר, כוונה לצוות.
לאור כל המקובץ, לא השתכנעתי מעל לכל ספק כי מדובר ב"צוואת אמת" כדרישת החוק ובזהירות הנדרשת בבואו של בית המשפט לבחון צוואה שבעל פה.
על כן, הנני מורה על קבלת ההתנגדות לקיום צוואתו של המנוח מיום 4.2.12, ודוחה את בקשת המבקשים לקיימה. על כן, ניתן בזאת צו ירושה, הצדדים רשאים להגיש פסיקתא לחתימת בית המשפט".
על פסק הדין הנ"ל הוגש ערעור בהליך עמ"ש 62604-03-17 לבית המשפט המחוזי בחיפה, אשר דן בערעור ונתן פסק דין מנומק לפיו התוצאה הסופית הייתה כלהלן:
לסיכום, טיפול נכון בתיקי משפחה בענייני ירושות וצוואות יש בו כדי להגיע לתוצאה הוגנת וצודקת מבחינת הצד המקופח, במקרה שלנו ללקוחות שלנו.